مطبخنا فى رمضان المفروض ألا يستهلك منا وقتا كبيرا حيث أن رمضان وقته ثمين لايعوض ولذلك إليك بعض الأفكار
التى تساعد على توفير وقت المطبخ فى رمضان
قبل رمضان:
فى الأيام الأخيرة من شهر شعبان جهزى مستلزمات المطبخ بحيث تكون لديك وجبات نصف مجهزة او سابقة التجهيز
عصجى كمية من اللحم المفروم وضعيها فى أكياس وجمديها
كمية من صدور الفراخ المتبلة جاهزة لعمل البانيه ومن الممكن أيضا الإحتفاظ بها مغطاة بالبيض والبقسماط
وجاهزة للتحمير (جربتها ونفعت)
البصل يمكن تقطيعه بحسب الطلب سواء شرائح أو مكعبات صغيرة وتشويحه فى الزيت قليلا وتجميده
يمكنك الإحتفاظ ببصل مبشور للتتبيل مجمدا
الثوم يمكن الإحتفاظ به فصوص أو مفروم فى برطمان فى الثلاجة أو مجمد
خلطة المحشى يمكن عملها بدون إضافة الأرز والإحتفاظ بها ويضاف الأرز عند لف المحشى
صوانى البطاطس يمكن تجهيزها نصف سوا وتجميدها وكذلك المكرونة بالباشميل
صينية الرقاق يمكن تسويتها نصف سوى والإحتفاظ بها مجمدة
يمكنك لف كميات من السمبوسة وتكون جاهزة للتحمير
قطفى كمية من الملوخية (أو خللى أم عبده مرات البواب تقطفهالك) وإغسليها جيدا ونشفيها وجمديها فى أكياس
بعد غمسها فى ماء مغلى لثوان قليلة وعند إستخدامها قطعيها بسكين وهى مجمدة
جمدى كمية من الخضار كالبامية والفاصوليا وجهزى مع كل كيس كيس فيه التسبيكة التى ستستخدميها للطبيخ
جهزى كمية من الشربات (الشيرة )لزوم الكنافة والذى منه
القطايف ممكن حشوها وتكون جاهزة للتحمير
تجنبى فى رمضان المواقف التى تعرضك للعرق وفقدان كمية كبيرة من الماء حتى لا تستنفذى قواك فى المطبخ وتحرمى
من القيام فى الليل أو تصلى وانتى تعبانة بمعنى انك لا تقفى فى المطبخ والفرن والع مثلا او تخرطى بصل وتفقدى ماء
على شكل دموع وخلافه ممكن مثلا تجهزى السلطة من بدرى وتقللى من كمية المأكولات التى تحتاج إلى تحمير لفترات طويلة
(ما حبكتش يعنى فى رمضان )
كل ده طبعا محتاج ان يكون عندك ديب فريزر او فريزر كبير أو عند جيرانك ديب فريزر تتقلى عليهم وتحطى حاجتك فيه
طيب مافيش يبقى على الأقل العصاج والبصل والثوم والخضار المجمد يكون جاهز وربنا المعين
جددى نيتك فى وقفتك فى المطبخ حتى يحسب لك بأجر وشغلى جنبك قرآن أو درس دينى لتستفيدى من الوقت
وربنا يتقبل مننا جميعا الصيام والقيام.